GCS PREP & YEAR 1

BUILDING DESIGN | INTERIOR DESIGN

Year Project Completed: 2015
Project Builder: Hutchinson Builders
Photography: Salt Studios

This school campus is located on the western edge of the Toowoomba City boundary and at the gateway to the West Toowoomba – Wellcamp – Charlton growth corridor. This was the school’s first permanent building in its planned growth to include a second stream.

The Client needed the building to be functional and adaptable for flexibility of learning. The indoor spaces were required to have the capacity to blend or divide to provide for a variety of group sizes. The outdoor spaces were required to be accessible from the indoors, providing connectivity to the environment whilst maintaining protection from the elements.

Functionally the interior of the building is filled with light and air, and features interconnecting rooms and spaces that open and close to provide flexible learning spaces and to take advantage of the outdoors when desired. The building needed to fit in with the existing material and colour palette of the school, however a new design language was to be created that will be taken forward across the remainder of the school development.

For our Client, this project was a realisation of the value of full design and project management. The project was delivered ahead of time and under budget, whilst integrating a separately funded civil design and construction project as well as the building.

AWARDS
BDAQ Regional (South West) Awards 2016 – Winner Public Buildings

Project Gallery

Exterior 01
Exterior 01
press to zoom
Exterior 02
Exterior 02
press to zoom
Exterior 03
Exterior 03
press to zoom
1/3